Jak dlouho můžete zůstat v USA s B1 business visa?

B-1 business visa

Jak dlouho můžete zůstat v USA s B-1 business visa?

Předtím než podáte žádost o B-1 víza, je třeba pochopit, že délka pobytu je primárně stanovena Border Security Officers během Vašeho pobytu v USA. Důvod Vašeho pobytu může také ovlivnit délku Vašeho pobytu. Můžete zůstat jak dlouho chcete až do 6 měsíců.

Jak rozeznat délku Vašeho pobytu?

Více informací o Vašem pobytu můžete najít ve formuláři I-94. Pokud máte B-2 návštěvnické vízum, můžete žít v USA maximálně 6 měsíců. Doba pobytu v USA při těchto vízech nemůže být prodloužena. Musíte pamatovat na to, že musíte opustit USA před posledním dnem uvedeným ve vaší žádosti I-94. V případě, že neopustíte USA, tak v zemi zůstanete ilegálně a nebudete moci žádat o víza pokud budete chtít opět vstoupit do USA.

Zajistěte si prodloužení pobytu v USA

Existují případy, kdy můžete být požádáni, abyste zůstali v USA déle, než se původně plánovalo. V takových případech budete muset požádat o prodloužení pobytu. Ale na druhou stranu, rozšíření udělení nemůže trvat déle než dalších šest měsíců.

To je proveditelné odesláním formuláře I-539. Žádost je nezbytná ke změně Vašeho statusu a je třeba podpořit ji dalšími nezbytnými dokumenty, ktoré vyhodnotí USCIS. Na webových stránkách USCIS najdete vše potřebné co potřebujete vědět a také samotný formulář. Měli by jste podat žádost I-539 45 dní před vypršením vašich víz.

Mějte na paměti

Pokud plánujete prodloužit vaše víza, bylo by moudré ujistit se, že Váš pas je platný po celou dobu procesu.Taktiež musí zůstat v platnosti po celou dobu Vašeho prodlouženého pobytu. Nicméně, pokud se stane neplatným, bude muset být předložene vysvětlení spolu s formulářem I-539 .

Na druhou stranu, pokud není poskytnuta potřebná dokumentace a informace, může to způsobit, že vaša požadavka může být odložena nebo zamítnuta. Vzhledem k tomu, že zde není žádné odvolání, budete muset udělat to nejlepší, abyste byli přesný při vyplňování formuláře a předložení požadované dokumentace.

Podání o prodloužení B víza je možné udělat on-line nebo mailem. Ale pokud se rozhodnete podat on-line, budete muset poslat mailem potřebnou dokumentaci.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

2 Comments

  1. Není B-2 omezena na 3 měsíce?

    Reply
    • Nie. Max dlzka pobytu je 6 mesiacov.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>