B1 Visa – Pracovní víza

B1 Visa – Pracovní víza

Existuje mnoho technicky vyspělých společností, které potřebují v USA pracovníky na sezonní práce. Tato práce je zahrnuta ve vízu H-1B, které cizí pracovníky opravňuje k vykonávání práce na území Spojených států. Nicméně, díky krátké platnosti a frekvenci takové práce je možné pro vykonávání práce, pro kterou je určeno vízum H-1B, získat za určitých okolností i vízum B1.

To je užitečné v případě, že americká společnost potřebuje zaměstnance zahraniční pobočky společnosti ze zahraničí nebo jinak svázané společnosti, popř. tehdy, když potřebuje zahraniční společnost poslat do USA zaměstnance na časově omezenou dobu k vykonání specifického projektu pro americkou společnost.

Způsobilost

Pokud jsou splněna následující kritéria, je možné pro práci zahrnutou v H-1B získat B1 Visa

  • Je nutné mít ekvivalent amerického bakalářského titulu
  • Plánujete vykonávat práci zahrnutou v H-1B. Jinými slovy, Vaše práce musí zahrnovat určitou specializaci.
  • Je možné Váš úkol dokončit v krátké době.
  • Neobdržíte žádný plat nebo kompenzaci od amerického zdroje. Nicméně pořád můžete získat finance na příležitostné cestovní výdaje nebo ubytování apod.
  • Jste stálý zaměstnanec  u zahraničního zaměstnavatele a budete jím následně vyplacen.
    • Při vízovém rozhovoru je nutné předložit dopis od zahraničního zaměstnavatele a americké společnosti, ve kterém bude specifikována povaha práce, doba pobytu a platové ohodnocení
    • Pokud se Váš zaměstnavatel účastní Business Executive Program (BEP), tyto detaily mohou být uvedeny i v průvodním dopisu BEP.
    • Je nutné počítat se zvýšenou detailností oproti klasické obchodní vízové žádosti.
    • Měl byste být připraven mít u sebe stejné dokumenty při vstupu do země a případně být schopen vysvětlit cíl svého pobytu a zdroj Vaší odměny.
    • Na toto vízum se vztahují veškeré klasické požadavky týkající se B1 Visa jako je způsobilost, silné vazby k zemi původu apod.
    • Pokud obdržíte vízum B-1 určené k opakovanému vstupu, je možné jej později využít i pro obvyklé aktivity spojené s B1 Visa. Pokud obdržíte B-1/B-1 vízum s právem na opětovný vstup, můžete jej později využít i k turistickým účelům, pokud nejsou na vízové známce uvedeny jiné informace.

Požadavky

Pokud jste neobdrželi vízum „B-1 vztahující se k H-1B“, buďte opatrní a nevykonávejte žádnou práci, která by mohla být považována za zaměstnanecký závazek. Je ilegální pracovat v rámci B1 Visa. Pokud Vás chytí, Vaše vízum bude zrušeno a budete deportováni. Navíc, budete čelit zásadním těžkostem v získání víza v budoucnosti.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>