B2 turistické víza

Podmínky pro získání víz typu B2 turistické víza

Turisté přijíždějící do USA musí mít buď platné turistické vízum typu B2 nebo povolení ESTA. Víza typu B2 dovolují turistům dočasný pobyt v USA. Držitelé těchto víz mají v USA povoleno také navštívit rodinu či podstoupit lékařský zákrok. Turisté ze zemí zapojených do programu bezvízového styku (VWP) musí před vstupem žádat o povolení ESTA.

Víza typu B2 lze získat jen v zahraničí přičemž žadatel musí prokázat, že účelem jeho cesty je rekreace, turistická aktivita respektive lékařský zákrok. Žadatel musí prokázat, že má v úmyslu pobývat na americké půdě jen dočasně a že se na konci stanovené doby plánuje vrátit do své země. Žadatel o vízum typu B2 může být požádán aby prokázal, že má k dispozici dostatečné zdroje na délku pobytu v zemi. Žadatel také v některých případech musí prokázat, že splňuje jisté zdravotní a povahové podmínky.

Pravidla B2 turistické víza

B2 víza obvykle umožňují jejich vlastníkovi zůstat na území USA maximálně 6 měsíců, přičemž v některých případech může být udělena maximální délka pobytu až do jednoho roku. V jistých případech je držitelem tohoto typu víz je také umožněno požádat o změnu, která by jim dovolovala zapojit se do dlouhodobého studia či pracovního procesu.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter  a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!