ESTA víza

ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ ESTA

ESTA (Elektronický systém pro souhlasem se vstupem) je elektronický formulář dostupný pro občany zemí, které jsou v bezvízovém styku (VWP) s USA.

Návštěvníci, kteří splňují podmínky, mohou požádat o souhlas se vstupem (ESTA) před odjezdem do země. Po schválení získává držitel ESTA právo cestovat do Spojených států amerických za turistickým respektive obchodním účelům (na maximální dobu 90 dní) bez nutnosti vyřizování si víz.

Požádat o ESTA můžete v případě, že vlastníte pas země, která je v bezvízovém styku s USA (níže)

 
Andora
Austrálie
Rakousko
Belgie
Brunej
Česká republika
Dánsko
Estonsko
Finsko
Francie
Německo
Řecko
Maďarsko
Island
Irsko
Itálie
Japonsko
Lotyšsko
Lichtenštejnsko
Litva
Lucembursko
Monako
Nizozemsko
Nový Zéland
Norsko
Portugalsko
Malta
San Marino
Singapur
Slovensko
Slovinsko
Jižní Korea
Španělsko
Švédsko
Švýcarsko
Velká Británie

Také žadatel musí splňovat následující podmínky:

1) Cestuje do USA za turistickým nebo obchodním účelem na maximální dobu 90 dní;
2) Nebyl mu předtím odepřen vstup do USA nebo žádost o americké vízum;
3) Nebyl odsouzen k trestu nebo souhrn trestů (bez ohledu na to, zda si je odseděl) 5 let a více
4) Je v dobrém zdravotním stavu.

Pravidla ESTA

Povolení ESTA je obecně platné buď po dobu dvou let nebo pokud nevyprší platnost pasu (podle toho, co nastane dříve). Člověk může během platnosti povolení ESTA cestovat do USA také opakovaně, aniž musel podávat žádost znovu.

Člověk, který dostane povolení ke vstupu ESTA má právo na průzkum pracovních příležitostí či školních instituci. ESTA však nedovoluje zapojit se do jakýchkoliv pracovních, studijních či tréninkových aktivit.

Človek, ktorý dostane povolenie na vstup ESTA má právo na prieskum pracovných príležitostí či školských inštitúcii. ESTA však nedovoľuje zapojiť sa do akýchkoľvek pracovných, študijných či tréningových aktivít.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter  a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!