E-11 Immigration Visa

E-11 Immigration Visa

E-11 Immigration Visa jsou známa jako zelené karty, které se dají získat skrz vlastní písemnou žádost.
V rámci konkrétní klasifikace pro imigrující pracovníky byla odstraněna povinnost mít nějakou pracovní nabídku a byla přidána možnost, kdy si může žadatel zvolit variantu písemné žádosti, kdy zaměstnavatel nemusí být sponzorem žadatele.

Obecně patří do této kategorie následující:

  • Ti žadatelé, kteří mají neobvyklé znalosti v různých druzích vědy, umění, obchodu, vzdělání nebo sportu (E-11)
  • Ti žadatelé, kteří obdrželi NIW (Program Národního Zájmu) (E21)

Žadatelé, kteří nespadají do těchto kategorií nemusí získat možnost o samostatné sepsání žádosti, ale jejich snaha o získání zelené karty by souvisela s jejich případným zaměstnáním v USA. Pro jiné možnosti týkající se zelené karty v závislosti na zaměstnání se zájemci mohou podívat na různé internetové stránky poskytující detailní informace týkající se získání zelené karty skrz potenciální pracovní nabídky a investiční příležitosti atd.

Za žadatele disponující speciálními dovednostmi nebo výjimečným talentem jsou obecně považováni ti, kteří jsou bezpochyby považováni za vynikající ve svých oborech. Díky tomu se jedná o pouze limitovaný okruh uchazečů. Jedná se např. o držitele Nobelovy ceny, známé atlety nebo sportovní osobnosti stejně jako další osobnosti, které získaly ve svých oborech věhlasná ocenění.

Proces žádosti pro žadatele se sídlem mimo Spojené státy

Pokud nejste občanem Spojených států, můžete získat právo na permanentní pobyt skrz podání žádosti na ambasádě, zatímco budete žít mimo USA. Tento proces žádosti zahrnuje spolupráci USCIS a úřadu daného státu na vydání formuláře I-140, „Imigrační žádost cizího pracovníka“, což je první krok k získání víza.

Proces žádosti pro žadatele se sídlem ve Spojených Státech

Pokud žijete ve Spojených státech, máte možnost stát se „plnohodnotným“ obyvatelem Států skrz přehodnocení vašeho statusu, zatímco setrváte ve Spojených státech. Jakmile budete mít plně schválený formulář I-140, a bude vám přiděleno odpovídající číslo víza, můžete pokračovat se svojí žádostí skrz zkompletování „Žádosti o registraci permanentní rezidence“ nebo přehodnocení statutu na formuláři I-485, prohlašujícího Vás za právoplatného občana Spojených států amerických.

Podporující dokumenty nutné k předložení k formuláři I-485 jsou:

  • Podmínečné vpuštění, kontrola a žádost o vstup do USA (Formulář I-94:Záznam o odjezdu a příjezdu)
  • Pokud máte schválenou imigrační žádost, přidejte kopii pořízenou USCIS
  • Dvě aktuální barevné fotografie
  • Formulář G-325-A: List s vašimi biografickými daty (vyžadováno pro žadatele ve věku 14-79 let)
  • Formulář I-693: Vaši zprávu o zdravotním stavu (Nemusíte předkládat, pokud je vaše žádost založena na nepřerušeném pobytu v US od roku 1972, nebo pokud jste prošel zdravotní prohlídkou při žádosti o „snubní vízum“)

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>