Požadavky na EB5 Visa

Požadavky na EB5 Visa

Zahraniční investoři musí splňovat specifické požadavky dané úřadem USCIS k obdržení statutu permanentní rezidence skrze program EB5 Visa. Obecně musí investor splnit požadavky týkající se výše investice, vytvoření počtu pracovních míst, dále se musí ujistit, že daný byznys splňuje požadavky nastavené programem. Žadatelé o EB5 Visa, jejich manželé/ky, a děti do 21 let věku obdrží právo na permanentní rezidenci, jakmile budou všechny požadavky splněny a schváleny USCIS.

Požadovaná výše investice

Žadatelé musí obvykle vložit investici ve výši 500 000 nebo 1 000 000 dolarů do amerického komerčního podniku. tato investice může být ve formě hotovosti, bankovního vložení, vybavení, splacení dluhů, souvisejícího majetku a podobně.

Minimální částka vyžadovaná programem EB-5 může být z 1 000000 snížena na 500 000, pokud se daná firma nachází v tzv. Cílená zaměstnanecká oblast. Tzn. Projekt musí být buď v zemědělské oblasti, nebo v oblasti s vysokou mírou nezaměstnanosti.

Oblasti s vysokou nezaměstnaností jsou geografické oblasti, které mají míru nezaměstnanosti alespoň 150 % vůči celonárodní míře v době investice. Zemědělské oblasti jsou regiony mimo město s populací 20 000 obyvatel nebo více. Tyto oblasti mohou být také regiony mimo metropolitní statistické areály ustanovené Americkým úřadem Managementu a Rozpočtu.

Požadavky na vytvoření pracovních pozic

USCIS požaduje, aby investice vedly k vytvoření 10 plnoúvazkových pracovních pozic pro americké pracovníky. Tyto pozice musí být vytvořeny do dvou let poté, co žadatel obdržel status Permanentní rezidence. V některých případech musí být investor schopen prokázat, že investice vedla k vytvoření přímých pozic pro zaměstnance, kteří pracují přímo v podniku, který obdržel investici. Nicméně, většinou je investor pouze nucen prokázat vytvoření těchto pozic v rámci Regionálního centra. Nepřímé pozice jsou ty, které byly vytvořeny společností kvůli dodávkám nebo službám souvisejícím s projektem. Práce, které vyplynuly z investice jsou ty, které byly vytvořeny v rámci širší komunity jako výsledek příjmu utraceného zaměstnanci projektu EB-5.

EB-5 – Druhy společností

Obecně mohou žadatelé investovat přímo do nového komerčního podniku nebo do Regionálního centra. Nové komerční podniky jsou plnoprávně profitové společnosti, které mohou mít jednu z mnoha obchodních struktur. Takové obchodní struktury jsou např. korporace, limitovaná nebo obecná partnerství, samostatná vlastnictví, obchodní spolky nebo další soukromé či veřejně vlastněné společnosti. Všechny nové komerční podniky musí být vytvořeny po 29. 11. 1990. Nicméně, starší komerční podniky mohou být kvalifikovány, pokud investice vede k 40% zvýšení v počtu zaměstnanců nebo hodnotě, popř. když je starší byznys restrukturalizován v takové míře, že vede k vytvoření nové společnosti. V návaznosti na individuální obchodní podniky mohou žadatelé o vízum EB-5 také investovat do EB-5 Regionálních center. Regionální Centra dohlíží na projekty EB-5. Může to být výhodnější, protože investor nemusí být přímým vedoucím podniku a dohlížet na jeho běh.

Shrnutí požadavků na vízum EB-5

  • Kapitálová investice ve výši 1 000 000 nebo 500 000 dolarů
  • Investice musí být cílena na profitovou americkou společnost
  • Investice musí vytvořit alespoň 10 plnoúvazkových pracovních pozic po dobu alespoň 2 let

 

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>