Jak požádat o F-1 studentská víza?

F-1 studentská víza

Jak požádat o F-1 studentská víza?

F-1 víza představují nejčastěji udělovány víza do Spojených států. Předtím, než budete žádat o studentské F-1 vízum je nutné si připravit všechny potřebné dokumenty. Pro jistotu byste si měli zkontrolovat dva krát všechny potřebné dokumenty předtím, než požádáte o vízum. Zde je seznam dokumentů, které budete potřebovat pro žádost o vízum F-1.

  • Elektronickou žádost o nepřistěhovalecké víza, formulář DS-160.
  • I-20 formulář ze školy kde plánujete studovat. Obvykle americké školy formulář I-20 vydají jakmile jste přijat do jejich programu.
  • Budete potřebovat platný cestovní pas. Ujistěte se, že datum vypršení Vašeho pasu není kratší než o 6 měsíců.
  • potvrzení o zaplacení poplatků „SEVIS fee“.
  • Fotografii o rozměrech 5cm x 5cm.
  • Rovněž budete potřebovat potvrzení o zaplacení 160 dolarů za nepřistěhovalecké F-1 vízum. Tento poplatek je nevratný.

Jakmile si připravíte všechny nezbytné dokumenty , můžete žádat o vízum . Nejprve musíte uhradit vízový poplatek . Bez zaplacení poplatku za podání žádosti nebudete moci pokračovat ve Vaší žádosti. Pak vyplňte Elektronickou žádost o nepřistěhovalecké víza , formulář DS – 160 . Rovněž si musíte naplánovat pohovor . Na pohovoru budete muset uvést různé informace, například Vaše číslo pasu. Budete mít přístup k on – line systému prostřednictvím číselného kódu složeného z 10 číslic , které se objeví na potvrzovací stránce Ds – 160 formuláře. Dalším krokem je rozhovor s americkým konzulátem . Třeba se dobře připravit na pohovor a přinést potřebné dokumenty s sebou, včetně DS – 160 povrzovací stránky, dokladu o zaplacení poplatku za vízum , pasu , přijímajícího listu a jedné fotografie .

Budete také potřebovat další doklady, jako například bankovní výpisy prokazující dostatek finančních prostředků na Vašem účtu , čestné prohlášení o podpoře , smlouva o nájmu atd. . Mějte na paměti, že pokud se pokusíte předložit falešné doklady , bude Vaše žádost o vízum zamítnuta .

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>