Jak získat Green Card prostřednictvím manželství?

Green Card prostřednictvím manželství

zelena karta přostřednictví manželství

Jak získat zelenou kartu (Green Card) prostřednictvím manželství?

Manželství je jedním z nejlepších způsobů, jak získat občanství v USA. Vzhledem k tomu, že zákon považuje manžela / manželku za přímého příbuzného, je to rychlý způsob jak zákonně získat trvalý pobyt. Kromě toho, nejsou zde žádná omezení týkající se počtu lidí, kteří mohou získat trvalý pobyt prostřednictvím manželství s občanem USA. Pokud se chcete dozvědět více o získání zelené karty prostřednictvím manželství, tak čtěte dál.

Proces získání

Tento proces není takový složitý, jak by se mohlo na první pohled zdát. Občan USA musí za svého manžela / manželku podat žádost I-130. V případě, že manžel / manželka vstoupil do USA legálně, proces je velmi jednoduchý. Ale on / ona bude stále ještě potřebovat podat návrh na úpravu statusu prostřednictvím žádosti I-485. Tento požadavek musí být splněn manželem / manželkou narozenou v zahraničí, aniž by opustila USA.

Do 90 dní manžel / manželka dostane autorizační dokument. Navíc, on / ona může mít také nárok na Advance Parole Documment tak, aby mohl cestovat do zahraničí. Nicméně, v případě, že jedinec vstoupil do USA ilegálně, on / ona bude muset žádat o zelenou kartu z jejich rodné země.

I když je to efektivní způsob, jak získat trvalý pobyt, jednotlivci budou muset prokázat pravost jejich manželství. Je to jednoduché dokázat, pokud se svatební hostina konala v kruhu příbuzných a rodiny, prostřednictvím kterých si to bude možné ověřit. Kromě toho, manželství může být také potvrzeno v případě, že pár vlastní společný majetek, nebo má dítě.

V případě, že pár byl oddán před méně než dvěma lety, bude zelená karta platná po dobu dvou let. Před vypršením zelené karty, bude pár muset podat žádost I-751 na prodloužení zelené karty o deset let.

Vyplňování v USA vs. vyplňování na konzulátu

Jak již bylo zmíněno, je-li manžel / manželka přítomna v USA, on / ona bude muset změnit jeho / její status bez opuštění USA. Ale pokud žijí v zahraničí, budou muset podstoupit zpracování na konzulátu. Problémem je určit, který způsob přinese požadované výsledky. Pro lepší pochopení těchto dvou možností, vezměme v úvahu následující faktory:

Konzulát

  • Je to rychlejší než podání v USA, šest až dvanáct měsíců je obvykle potřebných, jakmile budou počty přistěhovalců o vízum k dispozici.
  • manžel / manželka narozená v cizině nemohou usilovat o zaměstnání, zatímco se jejich žádost zpracovává.
  • lékařská prohlídka, policejní správa a pohovor na konzulátu v zahraničí jsou povinné.
  • Zpracování musí být provedeno na konzulárním úřadě USA a národním vízovém centru v zemi narození.
  • manžel musí být přítomen v USA během podání žádosti I-485.
  • jedinec bude muset mít jeho / její otisky prstů v kanceláři USCIS. Lékařská prohlídka ověřeným lékařem v USA je povinná pro dokončení procesu.
  • jedinec může žádat o pracovní povolení zatímco se žádost zpracovává.
  • Tento proces může trvat hodně času. Můžete očekávat jeden až dva roky, než bude žádost vyřízena.

Podání v USA

  • manžel musí být přítomen v USA během podání žádosti I-485.
  • jedinec bude muset mít jeho / její otisky prstů v kanceláři USCIS. Lékařská prohlídka ověřeným lékařem v USA je povinná pro dokončení procesu.
  • jedinec může žádat o pracovní povolení zatímco se žádost zpracovává.
  • Tento proces může trvat hodně času. Můžete očekávat jeden až dva roky, než bude žádost vyřízena.

Musíte pamatovat na to, že pár bude muset okamžitě podat žádost o zelenou kartu. Poté, co manžel nebo manželka, která se narodila mimo USA se stane americkým občanem, bude snazší pro ni / něj aktualizovat petici. Ale je důležité, aby se žádost podala co nejdříve, protože zpoždění zpomalí samotný proces.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>