Green Card skrz manželství

Green Card  skrz manželství

Právě jste se oženil/vdala za svůj protějšek a řešíte, jaké by měly být Vaše další kroky pro získání Zelené karty? Zaprvé, Gratulujeme! Zadruhé jsme připravili rychlý přehled procesu, který je nutný k získání Zelené karty.

Co je to Zelená Karta? (Green Card )

Zelená karta Vám umožňuje permanentně zůstat na území Spojených států. Umožňuje život, studium, práci, nebo vlastní business.

Získání zelené karty skrz svatbu je nejrychlejší a nejjistější způsob získání statutu permanentní rezidence v US. Nicméně byste měli vědět, že svatba samotná vám tuto Kartu negarantuje, pokud nesplníte určité kroky. Klíčové je, že žádosti o zelenou kartu skrz manželství jsou pečlivě prostudovány k ujištění, že je tento manželský svazek legitimní.

Klíčovou otázkou je, kdo je kvalifikován pro zelenou kartu?

– Zahraniční protějšek občana Spojených států amerických žijících v zahraničí

– Zahraniční protějšek, který vstoupil do US skrz partnerské nebo snoubenecké vízum

Pokud v čase podání žádosti vypršelo vízum, může žadatel stále skrze svého amerického partnera zažádat o zelenou kartu V USA. Kanadští občané nemusejí u uvést žádný důkaz pro svůj legální pobyt v USA.

Procedura získání Vaší Zelené karty

Prvním krokem je ujištění, že je mezi Vámi a Vaším partnerem právně závazný manželský svazek. Jinými slovy, obě strany musí uvést určitý důkaz (platný manželský List), který dokazuje tuto právoplatnost svazku. Po vykonání svatebního obřadu a dokázání tohoto provedení mohou obě strany vyplnit příslušné dokumenty u úřadu USCIS.

  • Žádost pro cizího příbuzného, formulář 1-130
  • Biografické informace, formulář G-325A
  • Žádost o registraci permanentní rezidence, formulář 1-485
  • Žádost o cestovní dokumenty, formulář 1-131. Vyplnění je volitelné.
  • Místopřísežné prohlášení o podpoře, formulář 1-864
  • Žádost o pracovní autorizaci, formulář 1-756, vyplnění je volitelné.
  • Potřebné výsledky zdravotních prohlídek, formulář 1-693

Dalším krokem bude, že USCIS vydá dokumenty Vaší pracovní autorizace a povolení vycestovat. Tyto budou vydáni přibližně do 90 dnů po vyplnění žádosti. Dva až 4 měsíce po vyplnění původní žádosti Vás USCIS kontaktuje kvůli naplánování osobního pohovoru.

Pokud je pohovor úspěšný, žadatel (zahraniční protějšek) obdrží Průkaz o podmíněné permanentní rezidence, tzn. Podmíněnou Zelenou kartu (CGC). Tato CGC je platná po dobu dvou let. 90 dní před vypršením Vaší CGC musíte požádat o zrušení podmínky, nebo bude permanentní rezidence navždy zamítnuta. Tato žádost je podána na USCIS skrze formulář 1-751. Její vyřízení trvá okolo 4 až 8 týdnů a je zakončena vydáním plnohodnotné Zelené karty.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>