Green Card do USA skrz investice

Green Card  do USA skrz investice

Regionální Centrální Program, známější spíše pod názvem „Imigrantské vízum EB-5“ nebo také „US imigrantský investorský program“, byl v roce 1993 představen vládou USA jako metoda, s jejíž pomocí mohou investoři získat právo na permanentní pobyt ve Spojených Státech skrz využití výhodných podmínek, které celý tento systém zajišťuje.

Pro splnění podmínek musí investor složit minimální částku 500 000 dolarů do oblasti označené jako „místo s vysokou nezaměstnaností“ nebo částku 1 000 000 dolarů do soukromého podnikání ve schváleném regionu a zároveň v něm vytvořit alespoň 10 permanentních pracovních míst s plným úvazkem pro občany USA. Po splnění těchto podmínek bude zahraniční investor i jeho rodina kvalifikována pro získání prozatímní či podmínečné zelené karty pro počáteční časový úsek dvou let.

Po udržení stavu, kdy investor splňuje všechny výše zmíněné podmínky po dobu dvou let, se stává kvalifikovaným pro získání permanentní nebo nepodmíněné zelené karty, což následuje po EB-5 imigračním vízu popř.  US imigračním investorském programu. Nicméně, během tohoto úseku dvou let mohou investoři kompletně využít své právo na pobyt ve Spojených státech, vyjma autorizace pro přijetí zaměstnání a nakonec mohou požádat o občanství ve Spojených státech.

Pro potenciální zahraniční investory může být tento způsob žádosti o imigrační vízum poněkud komplikovaný. K ujištění, že jak investor, tak daná americká firma budou profitovat z tohoto Imigračního víza EB-5 Green Card nebo z US imigračního investorského programu je nutné dodržovat všeobecná pravidla programu.

Výhody programu Imigračního víza EB-5

Imigrační vízum EB-5 Green Card (nebo US EB-5 program pro zahraniční investory) je jedním z nejvíce oceňovaných imigračních programů nabízených na světě, obzvláště díky vlastní flexibilitě programu tak jako narůstajícímu zájmu zahraničních imigrantů přejít na bezpečnější americké trhy. Faktem je, že Spojené státy nevyžadují k zažádání o program žádné zvláštní znalosti jako např. jazykové dovednosti, obchodní vzdělání, nebo věk žadatele, tudíž se jedná o velmi dostupný program. Po držitelích permanentních zelených karet není požadováno fyzicky být přítomen ve Spojených státech. Naopak, toto jim umožňuje vytrvat ve svých zahraničních obchodních aktivitách a udržovat profesní kontakt s okolním světem.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>