Změna z H1B Visa statutu na Zelenou kartu – Green Card

Změna z H1B Visa statutu na Zelenou kartu

Pro mnoho neimigračních vízových kalorií platí, že je nutné dokázat konzulátu neimigrační úmysly v tom smyslu, že se žadatel chystá zdržet v USA pouze po určitou dobu a má důvody k návratu do své rodné země.  Jak je zmíněno výše, o status permanentní rezidence lze žádat skrze H1B Visa status. Zelenou kartu je možné získat skrze rodinné příslušníky s americkým občanstvím nebo skrze pracovní záměry.

Zelené karty založené na rodinné vazbě

Pod statute H1B Visa je možné zažádat o zelenou kartu na základě rodinných vazeb se státním příslušníkem USA. Tento proces může začít bez narušení Vašeho H1B Visa statutu. Tato metoda může být využita, pokud je občanem Spojených států dítě, alespoň 1 z rodičů nebo dítě žadatele s věkem vyšším než 21 let.

Zelené karty založené pracovním závazku

K získání zelené karty na základě této klasifikace musí americký zaměstnavatel nabídnout zaměstnanci permanentní pracovní pozici na území Spojených států. Zaměstnavatel může být stejnou osobou, která imigranta sponzorovala v získání víza H1B, ale není to nutné. Stejně jako u procesu u H1B vyžaduje proces k získání zelené karty potvrzení od zaměstnavatele a potřebnou certifikaci předloženou Imigračnímu úřadu.

Tento proces může být velmi dlouhý. Pokud proces přesáhne danou dobu, je žadateli umožněno si na zbývající čas prodloužit své vízum H1B, nicméně je nutné, aby bylo v procesu získání zelené karty dosaženo potřebného stádia.

V procesu získání zelené karty existují tři hlavní kroky:

Pracovní certifikace; Imigrační petice; Oprávnění ke statutu žádosti (žádost o Zelenou kartu)

Je možné si prodloužit status H1B, pokud je žadatel ve vyřizovacím procesu, která trvá po dobu minimálně 1 roku. Pokud je žadatelem držitelem H1B Visa, zároveň mu byla potvrzena imigrační petice I-140, ale stále čeká na přidělení vízového číslu k postoupení do další fáze procesu, má právo na prodloužení víza H1B až po dobu dalších 3 let.

Změna z jiného statutu na status H1B

Pokud budoucí zaměstnanec již pobývá ve Spojených státech, má právo zažádat o statusH1B Visa aniž by byl nucen opustit Spojené státy za předpokladu, že do nich nevstoupil nelegálně, nikdy v USA nelegálně nepracoval a stále má platný daný status.

Zaměstnavatel by měl podat Žádost týkající se pracovních podmínek a petici na Imigrační úřad. Petice H1B Visa vyplněna Úřadem může vyžadovat budoucí změnu statutu. Poté, co je tato petice schválena, zaměstnanec obdrží status H1B Visa. Pokud si po schválení změny přeje zaměstnanec opustit Spojené státy, obdrží razítko víza H-B na americkém konzulátu v dané zemi před opětovným vstupem do Spojených států.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

2 Comments

  1. Nice informative post dear. sharing valued H1B visa guide

    Reply
    • Thank you.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>