K3 Visa pro manžele/manželky

K3 Visa pro manžele/manželky

Američtí občané s manželem (manželkou) v cizí zemi mohou svému protějšku zařídit občanství Spojených států skrz vízum K-3. Toto vízum je určeno ke snížení vzdálenosti mezi manželi umožněním společného žití v Americe s plnohodnotným občanstvím garantovaným protějšku amerického občana. Vízum K-3 umožňuje vstup do Spojených států a časově omezené občanství dokud není vyřízena běžná imigrační žádost.

Vízum K-3 bude vždy určeno k nabídnutí časově omezeného práva na pobyt a vždy manželovi/ce umožní pouze „sezónní“ pobyt. Nicméně může dotyčný požádat o plnohodnotné občanství skrz žádost o získání permanentního statutu skrz Oddělení pro Vnitřní bezpečnost a imigrační služby i poté, co obdržel plně platné vízum K-3.

Jak zažádat o K3 Visa ?

Před odpovědí na tuto otázku je nutné si ujasnit, co je americkým konzulátem považováno za „protějšek“. „Protějšek je definován jako legálně vedená manželka nebo manžel amerického občana, nicméně lidé žijící spolu bez uzavřeného sňatku nejsou v tomto případě považovány za společně žijící. Cizí „protějšek“ může v rámci zákonů své země požádat o imigrační vízum. V případě polygamní svatby má právo na vízum K-3 a pozdější imigrační vízum pouze první manželka/manžel. Sňatky partnerů stejného pohlaví nejsou uznávány imigračním zákonem.  První krok k žádosti o vízum K-3 je opatření si formuláře na oficiální imigrační webové stránce Spojených států nebo přímo na ambasádě.

Americký občan, jehož protějšek žádá o vízum K-3 bude taktéž muset vyplnit formuláře vydané Oddělením pro vnitřní bezpečnost a imigraci týkající se státu, ve kterém žije. Formulář I-130 je určen pro příbuzného tohoto „protějšku“ zatímco formulář I-29F je určen přímo pro žadatele, snoubence nebo nevlastní děti. Po schválení jsou formuláře zaslány do Národního vízového centra. Když jsou oba formuláře I-130 a I-129F schváleny úřadem USCIS, tak není žadatel dále nucen žádat o vízum K-3. Stejná podmínka platí, pokud je formulář I-130 schválen před I-129F. Žádost o neimigrační vízum je automaticky zhotovena, nicméně tyto dva formuláře čekají na projednání a vízum K-3 je tudíž nutné.

Jaké jsou požadavky nutné pro K3 Visa?

Jako u většiny cestovních dokumentů, i u víza K-3 jsou určité požadavky. Zaprvé musí žadatel (manžel, manželka žijící mimo Státy) obdržet platný cestovní pas od své země, který musí být platný alespoň 6 měsíců před pobytem v USA. Tento žadatel si také musí přivézt rodný list a oficiální potvrzení manželství potvrzující manželský svazek s občanem Spojených států. V případě předešlého rozvodu nebo smrti jeho/jejího manžela je nutné přivézt i rozvodové papíry, popř. úmrtní list. Policejní záznamy o žadateli i jeho/jejích dětech jsou také požadovány k úspěšné žádosti a musí na nich být zřetelné informace staré alespoň 6 měsíců nazpět. Nutný je také zdravotní test stejně jako vakcinace proti určitým onemocněním. Další požadavky jsou:

  • Důkaz o finanční stabilitě
  • Dvě fotky do cestovního pasu
  • Důkaz vztahu s občanem Spojených států
  • Peněžní částka nutná k úhradě žádosti

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>