Manželské visa do USA

Manželské visa do USA

Pokud chcete požádat o trvalý pobyt v USA pro manžela či manželku musíte být podle zákona držitelem Zelené karty, nebo pravomocným občanem Spojených států.

V případě pokud vy, nebo některý člen vaší rodiny slouží v americké armádě, můžete mít osobní podmínky, které z toho vyplývají. Veškeré informace týkající se těchto osobních podmínek najdete on-line v sekcích, které se týkají amerických vojáků.

 Dokumenty, které jsou povinny k podání žádosti

Pro správný postup k podání žádosti pro manžela, nebo manželku na společný život v USA, budete muset předložit pravomocné formuláře I-130, spolu s předepsaným poplatkem a všechny další požadované dokumenty, které obvykle zahrnují:

• Dva řádně sestaveny a podepsány sady formuláře G-325A (jeden pro vás a jeden pro vašeho manžela)

• Jednu kopii oddacího listu

• Jedno vyhotovení všech úmrtních listů, rozvodových vyhlášek, které slouží k prokázání, že všechny sňatky dříve uzavřené jsou právoplatně zrušeny

• Jednu fotografii manžela a vás (check formulář I-130 pro instrukce ohledně požadavků na fotografii)

• Doklady o jakékoliv změně vašeho jména nebo změny týkající se vašeho manžela (předchozí oddací list, rozsudek Soudního dvora pro změnu jména, rozvodový dekret, přijetí vyhlášky, nebo jiné podobné dokumenty)

 Jako občan Spojených států, budete muset vytvořit svůj status prostřednictvím předložení některého z těchto osobních dokladů:

• Platný cestovní pas USA

• Rodný list

• Konzulární zprávu týkající se vašeho narození, pokud jste se narodil v cizině

• Osvědčení o občanství

• Vaše osvědčení o státním občanství

Pokud budete mít trvalý pobyt na základě zelené karty, budete muset předložit jeden z těchto následujících dvou dokumentů:

• Obě strany vyhotovení formuláře I-551 (vaše skutečná zelená karta)

• Kopie vašeho cizineckého pasu, řádně potvrzeného, ​​pro zobrazení dočasných důkazů vztahujících se k vašemu trvalému pobytu

Podmíněný pobyt

Pokud vaše manželství trvá méně než dva roky a žádáte o trvalý pobyt pro manžela či manželku, bude mu vystaveno jen podmíněné povolení k trvalému pobytu.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>