Kdo může požádat o O1 Visa?

O1 Visa

Kdo může požádat o O1 Visa?

Mimořádné víza pro nejlepší z nejlepších

O-1 vízum je dočasné pracovní vízum určené pro osoby s mimořádnou schopností. Toto vízum je dále rozděleno do dvou úrovní. Rozeznáváme ** O-1A ** označení pro osoby s mimořádnými schopnostmi ve sportu, obchodu, vzdělávání a vědě. Pak je tu ** O-1B ** pro ty, kteří mají mimořádné úspěchy v umění, filmech nebo v televizi.

Prostřednictvím tohoto víza může být cizím státním příslušníkům poskytnut vstup do USA po dobu až tří let. Po třech letech vízum může být prodlouženo po dobu 1 roku, a není žádný limit na celkovém počtu prodloužení, které mohou být poskytnuty.

Kdo má nárok na O1 Visa?

* Žadatelé musí prokázat svou mimořádnou schopnost s národním nebo mezinárodním uznáním a musí vstoupit do Spojených států pro účely práce v této oblasti.

* V oblasti atletiky, podnikání, vzdělání a vědy: mimořádná schopnost se prokazuje úrovní odborných znalostí, které dokazují, že tato osoba se nachází v malém procentu špičkových odborníků v jeho oblasti.

* V oblasti umění: mimořádná schopnost se prokazuje nadprůměrnou schopností jedince v dané oblasti.

* V oblasti filmu a televize: mimořádná schopnost se prokazuje zručností a uznáním jako vedoucího ve filmovém nebo televizním průmyslu.

Důkaz o mimořádné schopnosti

Pro O1 Visa, důkazem je hlavní mezinárodně uznávané ocenění jako Nobelova cena. Alternativně, může být mimořádná schopnost prokázána jako kombinace tří nebo více vedlejších kritérií:

* Potvrzení národně / mezinárodně uznávaných cen nebo ocenění za vynikající výsledky v oblasti.

* Členství v exkluzivních asociacích, které vyžadují vynikající úspěchy v oblasti.

* Vydán materiál v odborných publikacích v této oblasti.

* Významné originální příspěvky v této oblasti.

* Autorství odborných článků v této oblasti.

* Vysoká odměna či plat.

* Práce jako dohlížející nad ostatními ve stejném nebo příbuzném oboru.

* Zaměstnanec se zásadní úlohou v organizacích s bohatou pověstí.

Pro O-1B hlavním kritériem je příjem nebo nominace na významné národní nebo mezinárodní ocenění jako na Oscara, Emmy, Grammy nebo ředitele Guild Award, nebo doklad o alespoň tří nebo více z následujících možností:

* Vést nebo účinkovat ve výrobě nebo na akcích, které mají význačnou pověst.

* Národní nebo mezinárodní uznání.

* Vést, účinkovat, nebo mít rozhodující úlohu v organizacích a zařízeních, které mají význačnou pověst.

* Záznam z největších úspěchů ať už komerčně nebo kriticky uznávaných.

* Významné ocenění za úspěchy od organizací, kritiků, vlády či jiných uznávaných odborníků v oboru.

* Vysoký plat za služby.

Postup při podávání žádosti

Jako součást procesu žádosti, musí být jedinec být schopen předložit vyplněný formulář I-129, návrh na nepřistěhovalecké pracovníka, a to mezi 45-365 dny před datem zaměstnání.

Spolu s I-129 formy, musí žadatel získat určitou dokumentaci, včetně:

* Písemný posudek také známý jako „consultation“. Ten musí být vydán skupiny zaměstnavatelů nebo organizací práce (nebo osobou, kterou určí skupina či organizace) s odbornými znalostmi v oblasti žadatele. (Poznámka: vzdání se tohoto požadavku je možné, pokud taková skupina neexistuje, nebo pokud O-1 žadatel žádá o znovu přijetí v umění do dvou let od podání předchozí konzultace).

* V písemné smlouvě mezi příjemcem a navrhovatel je třeba upřesnit podmínky zaměstnávání a naznačuje, co zaměstnavatel nabídl a co přijal zaměstnanec. Ústní smlouvy jsou přijatelné, pouze pokud mohou být dokázáno svědectvím.

* Plán, který vyjasňuje všechny akce / aktivity, jejich počáteční a koncový datum a kopie všech ostatních plánů souvisejících s akcí / aktivitou.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>