E2 Investor Visa

E2 Investor Visa

E2 Investor Visa jsou dočasnými pracovními vízy pro obchodní investory respektive jiných zaměstnanců dané organizace, kteří přicházejí do USA za účelem investovat peníze do amerického byznysu. Investice musí být za účelem vytváření zisku a zabezpečení úspěšného chodu byznysu. Víza E2 jsou dostupné pouze pro občany zemí s nimiž má USA podepsanou dohodu.

Podmínky investorských víz typu E2

Pro získání tohoto typu víza musí být žadatel občanů jedné z následujících zemí:

 
Albánie
Argentina
Arménie
Austrálie
Rakousko
Ázerbájdžán
Bahrajn
Bangladéš
Belgie
Bolívie
Bosna and Hercegovina
Bulharsko
Kamerun
Kanada
Chile
Čína (Taiwan)
Kolumbie
Kongo (Brazzaville)
Kongo (Kinshasa)
Kostarika
Chorvatsko
Česká republika
Dánsko
Ekvádor
Egypt
Estonsko
Etiopie
Finsko
Francie
Gruzie
Německo
Grenada
Honduras
Írán
Irsko
Itálie
Jamajka
Japonsko
Jordánsko
Kazachstán
Jižní Korea
Kosovo
Kirgistan
Lotyšsko
Libérie
Litva
Lucembursko
Makedonie
Mexiko
Moldavsko
Mongolsko
Černá Hora
Maroko
Nizozemsko
Norsko
Omán
Pákistán
Panama
Paraguay
Filipíny
Polsko
Rumunsko
Srbsko
Senegal
Singapur
Slovensko
Slovinsko
Španělsko
Srí Lanka
Surinam
Švédsko
Švýcarsko
Thajsko
Togo
Trinidad a Tobago
Tunisko
Turecko
Ukrajina
Velká Británie
Jugoslávie

Navíc musí investor investovat podstatný kapitál do komerční sféry v USA. Investice do nekomerčního sektoru nesplňuje podmínky pro udělení tohoto typu víza. Objem investovaného kapitálu souvisí s celkovou cenou na odkoupení / založení byznysu. Tento kapitál musí být dostatečný pro zaručení úspěšného fungování podniku. V daném podniku také musí být zaměstnáni také američtí občané. Zaměstnanci, kteří chtějí žádat o tyto víza musí přicházet do USA jako vedoucí pracovníci respektive kontroloři, kteří budou dohlížet nad průběhem investice. Pro získání tohoto typu víza musí být organizace minimálně z 50% vlastněna osobami, kteří jsou občany stejné země jako žadatel a zároveň je daná země uvedena v seznamu výše. Žadatel o tyto víza také v některých případech musí prokázat, že splňuje jisté zdravotní a povahové podmínky.

Firma v USA. Pokud máte zájem o více informácii nebo objednání založení firmy v USA kliknete tady -> firma v USA.
Daně v USA. Pokud máte zájem o více informácií o daních v USA kliknete tady -> daně v USA.

Podmínky E2 Investor Visa

Víza E2 dávají držiteli právo dočasně žít a pracovat v USA. Víza E2 jsou obvykle udělovány na dobu dvou let a pak je možné je prodloužit. Investiční zástupce nebo zaměstnanec se může účastnit jen té pracovní aktivity, která mu byla schválena, když si žádal o tento typ víz. V případě, že dojde ke změně jeho investičních aktivit, tyto aktivity musí splňovat podmínky pro vydání víz typu E a musí být schváleny úřadem USCIS. Zákonní partneři a svobodné děti pod 21 let si mohou požádat o odvozené E2 víza, aby se tak připojili ke svému partnerovi / rodiči v USA. Tito partneři / děti mají dovoleno studovat ve Spojených státech amerických a zákonní partneři mohou také pracovat pokud získají pracovní povolení.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter  a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!

Kliknite tady Jak sme získali E2 víza do USA.