Co to je P Visa?

P VisaP Visa je kategorie víz pro ne-imigranty udělována atletům, umělcům a bavičům sídlícím mimo Spojené státy Americké. Tato víza jsou normálně udělována kvůli účasti na různých atletických akcích.

P-vízum je klasifikováno do čtyř různých částí. Jsou to:

  1. P-1: Tyto typy víz jsou udělovány umělcům nebo týmovým atletům, popř. členům zábavních skupin, které jsou mezinárodně známé. Ročně je takto vydáno 25 000 víz.
  2. P-2: Tyto typy víz jsou udělovány umělcům nebo bavičům působícím v rámci recipročního výměnného programu.
  3. P-3: Tyto typy víz jsou udělovány umělcům nebo bavičům působícím v rámci kulturně unikátního programu.
  4. P-4: Tato víza jsou udělována protějšku nebo dítěti mladšímu 21 let držitele P-1,P-2 nebo P-3 víza, který doprovází daného drtitele.

Obdržení víza typu P není jednoduché. Může to zabrat několik měsíců. Nicméně je dostupné prémiové vydání. Jedinec musí využít prémiové vydání několikrát pro účast na uznávaných událostech nebo turnajů ve stejnou dobu. P-víza nejsou vydána okamžitě, tudíž se doporučuje plánovat dopředu. Na bázi trvání specifického turnaje, události nebo vystoupení jsou následně víza vydávána. Proto je nutné mít detailní časový harmonogram události. Čím je událost delší, tím je delší i trvání víza. Nicméně pokud je smlouva podepsána je jeden rok, autorizace pro pobyt ve Spojených státech je také platná po dobu jednoho roku i když by případně událost trvala o něco déle.

Držitel víza P může na časově omezenou dobu přijít do Spojených států a opustit je před vypršením autorizovaného data. Stejně tak může držitel P-víza plnoprávně požádat o permanentní občanství ve Spojených státech. Pro podpůrný personál to možné není. Pokud je z nějakých důvodů P-vízum zrušeno, potom musí jedince jeho americký zaměstnavatel nebo agent vyplatit. To zahrnuje výdaje za cestu zpět do domovské země. P-vízum je omezeno pouze na některé umělce, baviče nebo atlety. To je také důvodem, proč je šance na obdržení víza nižší než u tzv. O-víza. Držitelé P-víza musí vstoupit na území USA pouze na časově omezenou dobu a je nutné, aby měli rezidenci z možného odmítnutí návratu.

Za účelem získání P Visa je v první řadě nutné mít písemný doporučující názor popisující podstatu práce vykonávané v USA. Pracovníkova kvalifikace je také nutná. Žádost musí být vyplněna USCIS k určení vhodnosti kandidáta na P Visa. Poté je žádost vyřízena americkou ambasádou nebo konzulátem. Následně je umožněn vstup žadatele do země.

V případě, že se Vám náš článek líbil, podělte se s ním se svými přáteli:)

 

NAO Visa

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>