Nelegální pobyt v USA. Co s tím?

podnikat v USA

Nelegální pobyt v USA. Co s tím?

Tento proces umožňuje osobě požádat o tzv. „waiver“ ve Spojených státech v případě, že potřebují zrušení nepřípustnosti pro neoprávněný pobyt před odcestováním na pohovor o jejich imigračních vízech na ambasádu nebo konzulát v zahraničí. Tento proces vyšel na světlo 4. března 2013. Žadatelé o imigrační víza, kteří jsou protějšky, dětmi nebo rodiči amerického občana mohou zažádat o prozatímní rezignaci na neoprávněnou přítomnost před odcestováním ze Spojených států. Nový proces by měl snížit dobu separace amerických občanů od jejich nejbližších příbuzných, zatímco rodinní příslušníci obdrží imigrační vízum k legitimní permanentní rezidenci ve Spojených státech.

Pod současným zákonem musí nejbližší příbuzní amerických občanů cestovat do zahraničí k obdržení imigračního víza. Pro povolení pobytu na území Spojených států v době řešení tohoto víza je nutné si zařídit právě výše zmíněný „waiver“. Nejbližší příbuzní nemohou o „waiver“ zažádat dokud se neobjeví na osobním interview o imigračním vízu v zahraničí. Konzulární úředník z Oddělení státu (DOS) určuje, zda jedinci mohou nebo nemohou zůstat ve Spojených státech.

Tento nový proces nemění celý imigrační vízový proces. Pokud je prozatímní neoprávněná přítomnost schválena, je stejně nutné opustit Spojené státy na rozhovor s ambasádou ve své vlastní zemi. DOS má plnou moc v přijetí a rušení imigračních žádostí pokud se žadatel nedostaví na interview. DOS Konzulární pracovník určuje, zda se může žadatel vráti do USA a zda je vhodný pro vystavení víza. Národní vízové centrum (NVC) určuje datum a čas rozhovoru s žadatelem na daném konzulátu. Silně se doporučuje neopouštět zemi před vydáním tohoto data.

Aby byl člověk vhodný pro vystavení tohoto „waiveru“, musí být starší 17 let (včetně). Jedinec by měl mít nejbližší příbuzné s americkým občanstvím. Jedinec by měl být fyzicky přítomen ve Spojených státech amerických pro vyplnění žádosti pro prozatímní rezignaci na neoprávněnou přítomnost a uvést biometrické údaje: Musí být schopen prokázat, že jeho odjezd do vlastní země způsobí jeho příbuznému značné nepříjemnosti neslučující se s běžným fungováním. Pokud konzulární úředník DOS určí během rozhovoru, že jeho vhodnost pro vystavení waiveru byla určena neoprávněně, tak je tento „waiver“ automaticky odebrán.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>