I medialní víza

I Víza pro zástupce médií

Víza typu I jsou dočasná víza určeny pro zástupce zahraničního tisku, rozhlasu, TV nebo jiného informačního média. Novináři, reportéři a TV pracovníci, kteří si požádají o víza typu I musí cestovat do USA výhradně za účelem práce a vzniklý materiál musí být prospěšný pro diváky / čtenáře v jejich domovině.

Podmínky pro získání víz typu I

Pro získání víz typu I musí být žadatel zaměstnancem zahraničních médií, nezávislý novinář nebo jiná osoba mající smlouvu s mediální organizací, která cestuje do USA jedině za účelem pracovat ve své profesi. Žadatel o vízum typu I musí obvykle produkovat materiál pro mediální organizaci, jejíž sídlo se nachází mimo USA.Žadatel také v některých případech musí prokázat, že splňuje jisté zdravotní a povahové podmínky.

Pravidla víz typu I

Víza typu I dávají držiteli právo dočasně pracovat v USA. Tyto výzva se obvykle vydávají na dobu po kterou si novinář vykonává své pracovní povinnosti.Zákonní partneři a svobodné děti pod 21 let si mohou požádat o odvozené víza, aby se tak připojili k svému partnerovi / rodiči v USA. Tito partneři / děti mají dovoleno studovat ve Spojených státech amerických ale není jim dovoleno zaměstnat se bez udělení řádných pracovních víz.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter  a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!