L1 víza pro manažera

Víza typu L1 pro manažera

Víza typu L1 jsou určeny pro klíčové zaměstnance mezinárodních firem poslaných do USA za účelem práce pro jejich současného zaměstnavatele. Víza L1 jsou také určeny pro klíčové zaměstnance mezinárodních společností, kteří přijdou do USA rozjet novou pobočku, pomocné pracoviště a podobně. Mezinárodní společnost může, ale nemusí mít sídlo v USA.

Požadavky pro získání víz typu L1

Pro získání víz L1 musí být žadatel ve firmě zaměstnán minimálně jeden rok nepřetržitě během předchozích tří let, a to na manažerské, vedoucí respektive specializované pozici. Navíc zaměstnanec musí mít v plánu ponechat si dané místo. Žadatel o tyto víza také v některých případech musí prokázat, že splňuje jisté zdravotní a povahové podmínky.

Pravidla víz L1

Víza L1 dávají právo jejich držiteli dočasně žít a pracovat v USA. Tento typ víz se obvykle vydává na dobu tří let v případě, že společnost již existuje v USA. V případě, že jde o novou společnost, platnost tohoto typu víz je obvykle 1 rok. Žadatel také může po dobu trvání víz L1 požádat o zelenou kartu, která by mu v případě udělení umožnila zůstat v USA natrvalo. Zákonní partneři a svobodné děti pod 21 let si mohou požádat o odvozené víza (L2), aby se tak připojili ke svému partnerovi / rodiči v USA. Tito zákonní partneři a děti mají právo studovat bez potřeby vlastnit studentská víza, a také se mohou zaměstnat poté, co jim bude schváleno pracovní povolení.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter  a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!