O1 pracovní víza

Víza typu O1 pro lidi s nadprůměrnými schopnostmi

Víza typu O1 jsou určeny pro lidi s nadprůměrnými schopnostmi v oblasti sportu, umění, byznysu, vzdělávání nebo vědy známých na národní či mezinárodní scéně. Víza typu O1 tak dovolují daným expertem ve svých oblastech, aby pracovali pro amerického zaměstnavatele či agenta ..

Požadavky na získání víz typu O1

Na udělení těchto víz musí žadatel prokázat, že má nadprůměrné schopnosti v jedné z následujících oblastí: sport, umění / film, byznys, vzdělávání, věda.

Jednotlivec s nadprůměrnými schopnostmi je osoba, která dosáhla úplný vrchol ve své oblasti působení. Musí být dostatečně prokázáno, že osoba se považuje za známou, proslulou ve svém odvětví. Navíc musí žadatel doložit pracovní nabídku od amerického zaměstnavatele nebo agenta, která se týká pole působnosti žadatele.

Žadatel o tyto víza také v některých případech musí prokázat, že splňuje jisté zdravotní a povahové podmínky.

Pravidla víz O1

Víza typu O1 dávají jejich držiteli právo dočasně žít a pracovat v USA. Víza typu O1 jsou obvykle udělovány na dobu maximálně tří let a pak je možné je prodloužit. Žadatel také může po dobu trvání víz O1 požádat o zelenou kartu, která by mu v případě udělení umožnila zůstat v USA natrvalo.

Osoby, které chtějí doprovázet žadatele o O1 víza mohou požádat o vízum typu O2, pokud jejich zkušenosti a schopnosti jsou nezbytné pro provádění práce žadatele o víza typu O1.

Zákonní partneři a svobodné děti pod 21 let si mohou požádat o odvozené víza, aby se tak připojili k svému partnerovi / rodiči v USA. Tito partneři / děti mají dovoleno studovat ve Spojených státech amerických ale není jim dovoleno zaměstnat se bez udělení řádných pracovních víz.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter  a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!