P1 pracovní víza

Víza typu P1 pro mezinárodně uznávaných sportovce a lidi pracující v zábavním průmyslu

Víza typu P1 jsou určeny mezinárodně známým sportovcům a lidem pracujícím v zábavním průmyslu za účelem vystoupení na akci v USA.

Podmínky získání víz P1

Pro získání víz P1 musí být žadatel mezinárodně známá osobnost, která cestuje do USA s cílem soutěžit nebo vystoupit na konkrétní akci. Mezinárodně známý sportovec zda člověk pracující v zábavním průmyslu musí být světově uznávaný ať už jako jednotlivec nebo jako součást skupiny. Toto musí být dostatečně prokázáno přičemž jednotlivec a skupina musí být ve stejnou dobu dlouhodobě uznávání ve více než jedné zemi. Navíc žadatel musí mít amerického agenta nebo sponzora, který zajišťuje jeho cestu do Spojených států amerických. Žadatel o tyto víza také v některých případech musí prokázat, že splňuje jisté zdravotní a povahové podmínky.

Pravidla víz typu P1

Víza typu P1 dávají držiteli právo účastnit se na akci v USA. Víza typu P1 pro lidi pracující v zábavním průmyslu jsou vydávány na dobu trvání konkrétní akce, přičemž platnost nepřekročí 1 rok. Avšak některým sportovcům (jednotlivcům) může být poskytnuto až na dobu 5 let a týmovým sportovcům na 1 rok přičemž je možné prodloužení. Žadatel také může po dobu trvání víz P1 požádat o zelenou kartu, která by mu v případě udělení umožnila zůstat v USA natrvalo. Osoby, které chtějí doprovázet žadatele o P1 víza mohou požádat o vízum typu P1, pokud jejich zkušenosti a schopnosti jsou nezbytné pro provádění práce žadatele o víza typu P1. Zákonní partneři a svobodné děti pod 21 let si mohou požádat o odvozené víza, aby se tak připojili k svému partnerovi / rodiči v USA. Tito partneři / děti mají dovoleno studovat ve Spojených státech amerických ale není jim dovoleno zaměstnat se bez udělení řádných pracovních víz.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter  a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!