Manželské víza

Víza typu K3

K3 víza jsou dočasné rodinné víza, které umožňují zákonným partnerem soužití v čekací době na trvalé víza (I-130). Zákonný partner amerického občana, pro kterého začíná imigrační proces, není povinen získat víza typu K3, ale tento proces může být rychlejší než čekání na víza I-130. Víza typu K3 jsou dostupné pouze pro zákonných partnery amerických občanů, kteří žijí mimo USA.

Podmínky pro získání víz typu K3

Pro získání víz typu K3 musí žadatel žít mimo USA a být v manželství s americkým občanem a předtím začal imigrační proces žádostí o víza I-130. Žadatel o tyto víza také v některých případech musí prokázat, že splňuje jisté zdravotní a povahové podmínky.

Pravidla víz K3

Víza typu K3 dávají držiteli příležitost opět se setkat se svým zákonným partnerem během procesu čekání na zelenou kartu. Držitelé tohoto typu víz se mohou zapojit do pracovního procesu pokud jim bude schváleno pracovní povolení. Svobodné děti pod 21 let mohou požádat o vízum typu K4 aby počkali se svým rodičům během procesu získání zelené karty.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter  a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!