Snoubenecká víza

Víza typu K1 pro snoubence / snoubenky amerických občanů

Víza typu K1 jsou dočasnými rodinnými vízy, které dovolují snoubencům / snoubenkám amerických občanů přijít do USA a oddat se. Po vydání tohoto typu víza a následné svatbě může zákonný partner požádat o zelenou kartu jako blízká rodina a zůstat tak ve Spojených státech amerických během doby, dokud nebude tato žádost vyhodnocena. Víza typu K1 jsou dostupné pouze pro snoubence / snoubenky amerických občanů, kteří žijí mimo USA.

Požadavky na udělení víz typu K1

Na udělení víz K1 musí žadatel žít mimo USA a mít v úmyslu oddat se s americkým občanem do 90 dnů od vstupu na americkou půdu. Oběma partnerům nesmí nic bránit v svatbě, a také je podmínkou, že partneři se museli během předchozích dvou letech minimálně jednou setkat osobně, ledaže by to porušilo jejich kulturní zvyky nebo pokud by to znamenalo velké potíže. Žadatel o tyto víza také v některých případech musí prokázat, že splňuje jisté zdravotní a povahové podmínky.

Pravidla víz K1

Víza typu K1 dávají jejich držiteli právo cestovat do USA a oddat se ze svým snoubencem / snoubenkou. Platnost těchto víz je 90 dní přičemž jejich prodloužení není možné. Držitel víz typu K1 se musí do 90 dnů oddat jinak musí opustit zemi. Po vydání tohoto typu víza a následné svatbě může zákonný partner požádat o zelenou kartu jako blízká rodina a zůstat tak ve Spojených státech amerických během doby dokud nebude tato žádost vyhodnocena. Snoubenec / snoubenka se mohou zapojit do pracovního procesu pokud získají pracovní povolení. Svobodné děti do 21 let mohou požádat o odvozené víza (K2) aby mohly být v USA společně ze svým rodičům na svatbě a následně mají právo požádat o zelenou kartu aby se staly trvalými občany USA.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter  a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!