Jak si udržet trvalý pobyt v USA?

trvalý pobyt v USA

Jak si udržet trvalý pobyt v USA?

Získání zelené karty neznamená, že můžete dělat cokoli. Existuje několik podmínek, které musí být splněny, abyste si mohli udržet svůj pobyt ve Spojených státech. Pokud vás zajímá, jak si udržet povolení k trvalému pobytu v USA, tady je pár věcí, které budete muset mít na paměti:

Dodržujte zákony

Mnoho lidí ztratí svůj trvalý pobyt, kvůli tomu, že spáchali nějaký zločin. Bez ohledu na to, zda to je těžký zločin nebo přestupek může to ohrozit váš trvalý pobyt. I když neexistuje žádný konkrétní seznam těchto zločinů, můžete se dostat do velkých problémů kvůli porušení zákona. V případě, že jste byli zatčen, budete se muset poradit nejen s právníkem, ale budete muset zjistit, zda je možné, abyste byli deportován za svůj čin. To znamená, že budete také muset najmout imigračního právníka.

V minulosti to nebyl až takový velký problém, ale bezpečnostní problémy vedly k realizaci přísných opatření. Je lepší řídit se zákonem než riskovat ztrátu svého trvalého pobytu. V případě, že si nejste jistý svou situací, je dobré se informovat u USCIS.

Nezůstávejte v zahraničí déle, než máte povoleno

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení, získání zelené karty neznamená, že musíte vstoupit do USA jednou za rok k udržení trvalého pobytu. Svůj trvalý pobyt ohrožujete, pokud opustíte zemi se záměrem získání trvalého pobytu v jiné zemi. Hraniční úředníci budou sledovat a monitorovat vaši polohu a budou hledat důkazy, které dosvědčí, že vaše trvalé bydliště ve skutečnosti není ve Spojených státech.

Na druhé straně, pobyt mimo USA přesahující rok, neznamená, že určitě ztratíte zelenou kartu. Pokud by to bylo dočasné, tak můžete argumentovat, abyste si udrželi Váš status. Ale to je možné pouze v případě, že máte speciální imigrační vízum nebo povolení k opětovnému vstupu jako vracející se rezident. Doporučujeme klientům, aby nezůstaly mimo USA na více než 6 měsíců.

Žádost o občanství

Jedním z nejlepších způsobů, jak překonat tyto překážky je požádat o občanství. Jakmile máte na to nárok, musíte využít této příležitosti, aby se zabránilo všem možným komplikacím. Držitel zelené karty obvykle musí čekat po dobu nejméně pěti let, aby mohl mít nárok na získání občanství. Ale existují výjimky, kdy je čekací doba snížena na čtyři roky, nebo i méně, pokud jste dostali azyl nebo žijete v manželství s americkým občanem.

Měli byste mít tyto faktory na paměti, pokud se nechcete obávat o svůj trvalý pobyt, případně ho ztratit. Pokud máte nějaké otázky nebo obavy, neváhejte se obrátit o radu na imigračního právníka.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>