Visa status a jeho změna během pobytu v USA

Změna Visa statusu během pobytu v USA

Neregistrovaný pobyt ve Spojených státech má svou nevýhodu v tom, že jste neustále na hraně se zákonem. Být neregistrovaný občan vytváří určité sankce a stejně tak znemožňuje určité pracovní zabezpečení, které je poskytnuto plnohodnotným občanům.

Nicméně je možné si skrz určité procedury nechat změnit svůj imigrační status na status legálního občana. Obdržení neimigračního víza je jistou cestou k získání občanství. Žadatel musí vždy specifikovat, zda žádá o časově omezený nebo permanentní pobyt. Před žádostí samotnou musí být splněny určité požadavky.

  • V první řadě musí být žadatel legálně vpuštěn do USA předtím, než zažádá o změnu statutu.
  • Dále musí mít za dobu svého pobytu v USA čistý trestní rejstřík.
  • Další speciální podmínka udává, že v případě zamítnutí vaší žádosti úřadem USCIS musíte opětovně zažádat o nové vízum, aby bylo žadateli znovu povoleno pobývat na americké půdě.
  • Poslední podmínkou je vyplnit příslušné formuláře ke změně statutu. Tyto formuláře musí být podány v dostatečném předstihu, aby nedošlo k odkladúm při zkoumání změny statutu.

Příslušné formuláře jsou k dostání na oficiální webové stránce Amerického imigračního úřadu. Na stránce je nutné si založit účet a vyplnit příslušné osobní informace, poté jsou žadateli předány informace týkající se imigrace. Stejně tak jsou žadateli udány všechny požadavky a kvalifikace nutné pro úspěšné schválení žádosti.

Tyto formuláře je možné vyplnit on-line nebo je stáhnout a vyplnit ručně. Nutným požadavkem k podání žádosti je schopnost mluvit, číst a psát plynule anglicky. Dále je nutné prokázat znalosti americké historie a vlády. Kromě toho je nutné seznámit se s ústavou Spojených států amerických, protože imigrační úředník může požadovat odpřisáhnutí jejích zásad.

Když jsou imigrační formuláře vyplněny, je nutné přiložit i své fotografie v „pasové“ velikosti a další dokumenty dokládající identitu žadatele. Je možné dokumenty poslat na příslušné imigrační oddělení nebo je osobně donést na ambasádu.

Součástí aplikační rutiny může být žadateli imigračními úřady položeno několik otázek. Většinou zahrnují test z anglického jazyka a obecných znalostí, po kterých se žadatel dohodne na schůzce k projednání konečného schválení změny legálního statutu.

Možnost změny legálního statutu je zpřístupněna každému imigrantovi přejícímu si zůstat ve Spojených státech, nicméně existují jedinci, kterým není povoleno o neimigrační vízum zažádat. Jsou to cizinci na cestách, snoubenec/snoubenka a její/jeho příbuzní, manžel/manželka nebo dítě doprovázející vás do USA když jste na cestách bez víza. Více informací o možnostech zamítnutí žádosti naleznete na webových stránkách imigračního úřadu USA.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>