Proč navzdory Visa Waiver Program potřebuji víza do USA?

Proč navzdory Visa Waiver Program potřebuji víza do USA?

Visa Waiver Program umožňuje cestovat do USA za účelem turistiky, nebo služební cesty na dobu která nesmí přesáhnout 90 dnů.

Co je to vízum?

Vízum pro české občany vydává velvyslanectví USA v Prahe. Vízum je legální vstupní prostředek do země USA. V při vstupu do země, imigrační úředník disponuje s pravomocí určit časové rozpětí pobytu cizince v USA. V ojedinělých případech vstup může i odmítnout. Z uvedeného vyplývá, že vízum jako takové ještě nezajišťuje pobyt v USA. Proto je velmi důležité mít u sebe všechny potřebné doklady, kterými se cizinci při vstupu prokáží a dokumentuji tím legálnost svého pobytu. Potřebujete asistenci? kontaktujte kancelář Návrat & Oslanec.

Proč potřebuji vízum když Česká republika má bezvízový styk s USA?

Každý kdo chce v USA pracovat, studovat, nebo setrvat jako turista po dobu delší než 90 dnů potřebuje do USA vstupní víza, které mu zajistí legální pobyt v USA. Další kategorií vstupních víz jsou víza imigrační. Do této kategorie patří snoubeneckým víza, zelená karta, investiční víza, atd.. Mnohokrát cizinci vstoupí do země na základě jednoho druhu víz ale jejich důvod pobytu se časem změní. V tom momentě jsou nucen žádat o změnu jejich legálního statusu. Tuto změnu mohou udělat přímo v USA bez vycestování, nebo z domovské země přes tzv.. „Consular processing“. Je důležité mít na paměti, že když cizinec zůstane v zemi co jen o jeden den déle než uvádí expirační den, stává se tzv.. „Undocumented alien“ a podléhá deportaci.

V případě, že potřebuje změnit Váš legální status v USA, nebo jste se stali subjektem deportace kontaktujte kancelář Návrat & Oslanec.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

2 Comments

  1. Častěji cestuji do USA na ESTA a jsem tam obycejne dva až čtyři týdny. Teď se mi ale stalo, že jsem v USA byl více než dva měsíce a imigrační úředníci na letišti měli na mně nepříjemně otazky. Obávám se, že při příští cestě do USA mi může odmítnout vstup.

    Poskytujete i konzultace ohledně přípravy na rozhovor s imigračním úředníkem USA při vstupu do USA. Do USA cestuji na ESTA a chci se zeptat, jestli byste mi v mém případě doporučovalo biznis vizum nebo turistické vízum, myslim, že jsou to B1 vizum a B2 vizum. Víte mi ho pomoct ziskat. Děkuji.

    Reply
    • Dobry den,
      v pripade ze ste viac krta boli na ESTU a chcete ist do US na dlhsie obdobie, mozete si u nas objednat B1-B2 vizum a v US mozete zostat na dobu 6 mesiacov. Uradnici sa casto pytaju neprijemne otazky. Pustia Vas len ked nemaju realne podozreie na zaklade faktov. Preto je dolezite vediet, ze na B1 a B2 pracovat nemozete. MOzete len cestovat po US, navstivit rodinu, priatelov, alebo ist na konferenciu pripadne biznis meeting.
      Ak potrebujete pomoc s vybavenim tychto viz, konkatujte nas na office@navratoslanec.com.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>