Kdo může žádat o J-1 Visa?

 J-1 Visa

Kdo může žádat o J-1 Visa?

 J-1 Visa je nepřistěhovalecké vízum určené osobám, kteří přicházejí do Spojených států pracovat nebo studovat ve výměnném programu. Za účelem získání tohoto typu víza žadatel musí splňovat následující požadavky.

Pojištění:

Žadatel by měl mít zdravotní pojištění . Pokud účastník nemá zdravotní pojištění , pak sponzor bude muset pokrýt pojištění účastníka.

Jazykové znalosti:

Účastník by měl mít docela dobré znalosti angličtiny.

Pokyny:

Sponzor musí na úvod usměrnit účastníka . Sponzor musí také správně usměrnit rodinu účastníka , který zůstane v USA určitou dobu.

Informace před příletem do USA:

Účastník bude muset být seznámen se všemi potřebnými informacemi o programu . To je úkol sponzora . Všechny tyto údaje musí být poskytnuty před tím, než opustí domovskou zemi . Účastníci budou také muset být informováni o všech povinnostech , které musí splnit během pobytu v USA .

Žadatelé by si měli připravit následující podklady:

  • Musí prokázat, že jsou schopni pokrýt své výdaje během pobytu v USA, a to např.. jako jsou bankovními výpisy nebo čestným prohlášením o podpoře.
  • Musí prokázat, že mají v plánu zůstat v Americe na krátkou dobu a že nepřekročí délku pobytu.
  • Musí prokázat, že mají ekonomické a sociální vazby v jejich vlastní zemi, které je budou nutit k návratu do své země, jakmile program skončí.

Některé dokumenty budete muset připravit před podáním žádosti o J-1 víza. Tyto dokumenty jsou povinné, a pokud jejich nepředložíte, nebudete schopni získat J-1 víza.

  • Budete potřebovat jednu fotografii a platný cestovní pas.
  • Budete potřebovat potvrzení o zaplacení poplatků za vízum.
  • Budete potřebovat potvrzení o zaplacení poplatku SEVIS.
  • Budete muset poskytnout originál formulář DS – 2019, jelikož konzulární úředník bude muset ověřit tento formulář před získáním víz.

Každý, kdo se chce přihlásit na stáž nebo výměnný program ve Spojených státech může požádat o J-1 vízum. To je obvykle udělováno osobám, kteří chtějí získat nějakou praxi v oboru, které nejsou k dispozici v jejich vlastní zemi. Školení se bude muset vztahovat k určitým druhům akademického programu jinak vízum nebude uděleno. Nicméně, po skončení programu se účastník bude muset vrátit zpět do své země.

Líbil se Vám tento článek?

  • Zaregistrujte se do NAO Visa VIP Klubu a získejte pravidelné novinky ze světa imigrační politiky a svých vízových možností. Získejte Ebook jak žít a pracovat v USA ZDARMA.
  • Nechte nám odpověď s případnými otázkami, které máte nebo se podělte o své zkušenosti.
  • Objednejte si první konzultaci s námi zdarma! Klikněte sem a objednejte si konzultaci ještě dnes.

Vaše,

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>